De bruiloft van Ronny & Naomi

De bruiloft van Naomi en Ronny,

Of eigenlijk van Ronny & Naomi als je het goed wilt zeggen. Dit excentrieke stel is namelijk alles behalve doorsnee. Waar het normaal gesproken de traditie is om als eerste de naam van de vrouw vooraan te zetten en vervolgens de naam van de man, doen Ronny & Naomi het lekker andersom. Dat was dan ook een kleine opmerking op de trouwfilm die ik voor ze had gemaakt. Of ik niet even hun namen kon omdraaien. Welnee.. geen probleem! Ik hou wel van wat ‘anders-dan-anders’. 

Zo lekker eigenwijs als dat ze zijn, zo was ook hun grote dag. De bruiloft die gevierd werd op [datum] vond plaats om een prachtige unieke (hoe kan het ook anders) locatie; Fort de Batterijen. Ik moest wel even Googlen toen ze me over deze locatie vertelden. Ze gingen namelijk trouwen in een fort. Ik kon me er niet zo veel bij voorstellen, maar na klein staaltje Google-werk zag ik al snel dat het om een fantastische trouwlocatie ging. Wat een eer om daar mijn tweede bruiloft ooit te mogen filmen! En de droge, die ging ook zekersteweten mee!

Naomi had me via Instagram opgesproken en las in een van mijn stories dat ik vaker bruiloften wilde gaan filmen. Ze vertelde me dat ze op zoek waren naar een videograaf voor hun grote dag. Ik kan je vertellen dat ik me nogal vereerd voelde dat een stel ‘mij’ vroeg om hun bruiloft te mogen filmen. Destijds had ik nog niet zo’n volle agenda vol met bruiloften, dus voor deze mooie dag, maakte ik graag tijd vrij. 

Ronny & Naomi kwamen bij mij, toen nog op mijn voormalige kantoort, achteraan in het bedrijfspand van mijn ouders. Best een beetje spannend… Maar de klik was er eigenlijk meteen. Iets wat ik erg belangrijk vind wanneer ik op een bruiloft mag gaan filmen. Je bent er immers de hele dag bij en het is wel zo handig dat je elkaar dan ook een beetje aardig vindt 😉 

Omdat dit mijn tweede bruiloft zou worden, waren er vast nog zaken die ik vergeten was te vragen. Over bijvoorbeeld van wat voor stijl ze houden, iets persoonlijks of iets dat typerend is voor dit bruidspaar. Ik herinner me nog dat ik tijdens het filmen van Ronny, die zich in zijn blauwe pak hees, zei; ‘Oh mooi zeg, zo’n blauw pak.’ (Moeder was toevallig ook in het blauw) waardoor ik er eigenlijk vanuit ging op dat moment dat dit weleens de dresscode zou kunnen zijn. Daarbij vulde ik nog aan ‘ik vind het wel mooi dat iedereen in dezelfde kleur tinten gekleed gaat’. Waarop de fotografe en Ronny hardop riepen… nou… dan bereidt je maar vast voor… want wij zijn alles behalve één kleurig gekleed! 

Dit zijn van die dingetjes die je als beginnende videograaf nog moet leren. Ik geef daarom ook graag aan elke videograaf de tip; leer je bruidspaar kennen vóór de grote dag. Probeer te achterhalen wat typerend voor ze is, want als je dit terug kunt brengen in de video, dan is dat ó zo waardevol. Je wilt tenslotte iets maken dat bij ze past, toch!?

Niet veel later kwam ik er achter dat Ronny & Naomi eigenlijk alles behalve ‘één kleur waren’. Niet alleen de kleding van de gasten, maar ook de aankleding zoals de tafel versiering en zelfs de dessert tafel van deze mooie dag was vrolijk en kleurrijk. Ik heb nog nooit zo’n fleurige bruiloft gezien! Typerend ook voor hun karakters en eigenlijk nog veel leuker dan dat iedereen gekleed is in dezelfde kleur. 

Wat ik ook zo leuk vond aan dit bruidspaar is dat zij elkaar, tijdens het klaarmaken/make-uppen, cadeautjes gaven. Die gaven ze dan niet aan elkaar natuurlijk, maar de ceremonie meesters zorgde ervoor dat de cadeautjes los van elkaar overhandigd werden. Buiten dat beide personen vol spanning waren, was dit nóg net even een leuk extraatje om aan elkaar te laten blijken hoeveel zin ze erin hadden om elkaar te gaan zien. De tranen van emotie vloeide rijkelijk. 

Het leuke aan deze bruiloft vond ik dat het stel er een fantastische dag van heeft weten te maken ondanks de toen nog geldende corona regels. Twee hele mooie, lieve, spontane en vrolijke mensen in de bloei van hun leven. Klaar om elkaar het ‘ja-woord’ te geven. Ik vind het leuk. Dit was ab-so-luut een bruiloft voor in de boekjes. Het weer was goed, de locatie was goed, de mensen waren fantastisch, de Babs was leuk, de speech was goed, de sfeer was heerlijk en de liefde was volop aanwezig. Dit is zo’n dag waar ik graag ‘ja’ op zeg als videograaf!

Bedankt nogmaals lief bruidspaar voor deze onvergetelijke dag waar ik een klein stukje deel van uit mocht maken. 

Oh, en ga je binnenkort zelf trouwen? Of ken je iemand die naar een bruidsvideograaf op zoek is? Neem dan vrijblijvend contact met me op en wie weet maak ik jullie herinnering tastbaar voor het leven!

De trouwfilm

Video afspelen